Dr. Daniele Ganser in Nederland

Wat is er nu precies gebeurd rondom 9/11 en vooral: wat kwam erna? Over deze vraag organiseert Stichting 11 September samen met George van Houts (De Verleiders, KomPlot), een jaarlijks terugkerend congres. Hiermee, en met andere theatercolleges, hopen zij nieuw juridisch onderzoek naar de aanslagen op 11 september 2001 in de VS te stimuleren.

De hoofdspreker van het congres is dit keer dr. Daniele Ganser. Deze Zwitserse historicus en directeur van het Swiss Institute for Peace and Energy Research (SIPER) bespreekt de illegale oorlogen en de geopolitieke ontwikkelingen die uit 9/11 zijn voortgekomen. Hij trekt volle zalen bij onze Oosterburen en is daar zeer geliefd bij de vredesbeweging. Het congres biedt de mogelijkheid deze unieke spreker te beluisteren en zelf te ondervinden waarom hij deze populariteit geniet. 

Na zijn lezing neemt hij zitting in een panel met prof. Kees van der Pijl, ex-emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Sussex, die onlangs onder vuur is komen te liggen vanwege zijn goed onderbouwde stelling over de meest waarschijnlijke daders van de aanslagen van 9/11. Na devalse beschuldigingen aan zijn adres en de eis van de universiteit om zijn uitspraak te rectificeren, heeft hij vrijwillig besloten zijn emeritus status op te geven.

Het panel zal worden voorgezeten door George van Houts.

Bereid je voor op een intrigerende middag, vol ‘andere feiten’ over 9/11. Op het congres wordt hoofdzakelijk Engels gesproken.

Kaarten zijn te verkrijgen op de website van het DeLaMar Theater.

Geef een reactie